Obavijest: Obavještavamo vas da su trenutačno u optjecaju lažni e-mailovi/SMS-ovi (tzv. phishing), koji se na lažan način predstavljaju kao da su poslani od strane Elipsa. Elipso e-mailovi dolaze isključivo s elipso.hr domene, odnosno završavaju sa @elipso.hr. Elipso ne šalje SMS poruke. Također Vas obavještavamo da su trenutačno na društvenim mrežama u opticaju lažne objave koje koriste Elipso logo ali nemaju nikakve veze sa Elipsom i koje na lažni način prikazuju mogućnost kupovine proizvoda u Elipsu po znatno (nerealno) sniženim cijenama. Saznaj više

P.E.P.® za espresso kave  slika

P.E.P.® za espresso kave


Prvi na svijetu: P.E.P.® za espresso kave izvanredne barista kvalitete. Tajna izuzetne kave leži u pripremi. JURA je 100% usavršio proces pripreme kave, čime je omogućio da pravi specijalitete kave profesionalnog barista standarda. Proces isprekidane ekstrakcije (P.E.P.®) koji je JURA razvio optimizira vrijeme ekstrakcije. Kako bi napravio kratki espresso, tjera vruću vodu kroz mljevenu kavu u kratkim intervalima. Ovaj proces omogućuje da se okusi kave u potpunosti razviju. S osam različitih razina intenziteta, ljubitelji kave mogu prilagoditi kavu svojem ukusu. I.P.B.A.S. postupak je koji prethodi spravljanju kave i pri kojem se razvijaju maksimalni okusi iz svih mješavina ili pržene kave. Jedinica za pripremu kave središnja je komponenta potpuno automatskog aparata za kavu. U varijabilnu jedinicu za pripremu kave tvrtke JURA stane 5 – 16 g mljevene kave. To vam omogućuje da kavu prilagodite osobnom ukusu. Postupak isprekidane ekstrakcije upotrebljava se za postizanje maksimalne arome čak i kod iznimno kratkih speciality kava kao što su espresso ili ristretto. Voda pod pritiskom prolazi kroz mljevenu kavu u kratkim intervalima čime se optimizira vrijeme ekstrakcije.