Cappuccino System slika

Cappuccino System


Cappuccino System od nehrđajućeg čelika idealan je za proizvodnju bogate, kremaste pjene za sve ljubitelje velikih cappuccina. Da bi cappuccino system ispunio svoju namjenu te kako bi dobili cappuccino savršenog okusa prilikom pripreme se koristi hladno mlijeko (po mogućnosti direktno iz hladnjaka) koje se sipa u vrč te se koristi samo onoliko mlijeka koliko je potrebno, ne više od dvostrukog volumena vašeg napitka, obično oko 100 ml. Prilikom svake uporabe očistite dršku za paru kako biste izbacili ostatke i kondenziranu vodu. Uvucite vrh mlaznice za paru u mlijeko i pričekajte da mlijeko počne "cvrkutati". Ako aeracija postane jako glasna i počnu se proizvoditi veliki mjehurići, vjerojatno uvodite previše zraka. Također, ukoliko čujete piskutave visoke zvukove, to je znak da ne uvodite dovoljno zraka. Kada je posuda vruća na dodir, isključite paru i stavite na stranu svoje svježe pjenasto mlijeko. Nemojte pregrijati mlijeko (više od 70-75 stupnjeva) jer će početi kuhati i mijenjati okus i miris. Mlaznicu za paru obrišite vlažnom krpom i ponovno očistite. Lagano udarite bazu posude / vrča na ravnoj površini i okrećite kako biste zadržali mlijeko i pjenu konzistentnim i ulijte u espresso.